Nincs még Indapassod?

Indapass segítség

Mi az Indapass?

Az Indapass az Index és az Inda szolgáltatásaihoz létrehozott egységes beléptetőrendszer. Az Indapass célja az, hogy az Inda és Index felületeire, illetve ezekhez kapcsolódó szolgáltatások felületeire egyszeri, egységes belépési lehetőséget nyújtson az interneten.

Milyen szolgáltatások kapcsolódnak hozzá jelenleg?

Jelenleg az alábbi szolgáltatásokba léphetsz be Indapass-szal: Indamail, Blog.hu, Fórumok, Indafotó, Indavideó, Travelo.

Hogyan léphetek be?

Ahhoz, hogy be tudj lépni az Indapass-szal a szolgáltatásokba, először regisztrálnod kell. Ha már van Indapassod, a belépésnél meg kell adnod a regisztrációnál használt email címedet és jelszavad. Használhatod a Facebook fiókodat is, ehhez a Facebook gombra vagy a Belépés Facebookkal" linkre kell kattintanod.

Mit jelent a "jegyezz meg" doboz?

Ha kipipálod a "jegyezz meg" dobozt, akkor a rendszer legközelebb emlékezni fog rád, és automatikusan beléptet. Ha nem szeretnéd ezt, akkor a rendszer automatikusan ki fog léptetni 4 óra eltelte után vagy ha bezárod a böngésződ. Ezt célszerű például akkor megtenned, ha nem a saját számítógépedről jelentkezel be, hanem olyanról, amelyhez mások is hozzáférnek. Ekkor azonban figyelj oda rá, hogy füleket használó böngészők esetén nem elég csak az adott fület bezárni, hanem az egész alkalmazásból ki kell lépned.

Mi kell a regisztrációhoz?

Ahhoz, hogy regisztrálj, szükséged van egy érvényes email címre, valamint egy legalább négy karakterből álló jelszóra. A regisztrációs űrlapon az email címen és jelszón kívül ki kell töltened az ellenőrző kép alatti mezőt is, ahová azokat a karaktereket kell beírnod ugyanabban a sorrendben, amelyek megjelennek a képen. A kis- és nagybetűk különböző karaktereknek számítanak. Erre azért van szükségünk, hogy biztosak lehessünk benne, hogy valóban te és nem egy robot próbál meg a te email címeddel beregisztrálni. A regisztáció következő lépéseként el kell fogadnod az Indapass felhasználási feltételeit is. Regisztrációhoz használhatod a Facebook fiókodat is, a Facebook gombra vagy a "Belépés Facebookkal" linkre kattintva egyszerűbben regisztrálhatsz Indapass-t, mert sok belépéshez szükséges adatot kitöltünk helyetted, nem kell ellenőrző kép alatti szöveget beírnod és a regisztráció után aktiválni sem szükséges az új Indapass-od.

Miért kell aktiválni az Indapasst?

Ha a regisztrációt elvégezted, küldünk neked egy aktivációs linket az általad megadott email címre, amelyre kattintva 24 órán belül aktiválnod kell az Indapassodat. Így biztosak lehetünk benne, hogy tényleg te vagy ennek az email címnek a tulajdonosa. Amíg ezt nem teszed meg, mi lefoglaljuk az azonosítódat, de a 24 óra elteltével mi feloldjuk az általad regisztrálni kívánt azonosítót, és újra kell regisztrálnod. Amíg nem aktiváltad az Indapasst, nem fogsz tudni belépni sem - ezért fontos, hogy ne feledkezz meg az aktiválásról. Ha a Facebook fiókodat használod Indapass regisztrációra, akkor nem szükséges az Indapass-szod aktiválása.

Mit tegyek, ha nincs még email címem?

Ha nincs még email címed, létrehozhatsz egyet nálunk is. Ez esetben a regisztrációs folyamat hasonlóan zajlik, mint eddig. A folyamat első lépésében létrehozunk neked egy Indapasst, melynek azonosítója a létrehozandó Indamail postafiókod címe is egyben. Ez esetben nem kell aktivációval foglalkoznod, mi ezt elvégezzük helyetted, s a regisztrációs folyamat végén használatba veheted az Indapassod és az ehhez kapcsolódó indamailes postafiókodat is.

Miért van szükség alternatív email címre?

Alternatív email címet akkor mindenképpen érdemes megadnod, ha indamail.hu, vipmail.hu, totalcar.hu, index.hu vagy velvet.hu email címet használsz Indapass azonosítóként, vagy az Indapasshoz kötött elsődleges email címet már nem használod valamilyen okból. Az alternatív email címet használjuk, ha elfelejtetted a jelszavad és emlékeztetőt kérsz. Ez esetben mindkét email címedre aktivációs linket küldünk, amelyre kattintva új jelszót adhatsz meg. Emiatt javasoljuk, hogy alternatív email címnek ne az Indapassodhoz tartozó indamail.hu, vipmail.hu, totalcar.hu, index.hu illetve velvet.hu-s email címedet add meg, hiszen ezek eléréséhez szükséged van az Indapass belépésre.

Indapass oldalak használata Facebookkal

A Facebookos használata a belépéshez nem váltja ki az Indapass-t, csak egyszerűbbé teszi a használatát úgy, hogy ha be vagy jelentkezve Facebookba, összekötheted azt az Indapass-szoddal így a következő indás belépésnél az Indapass email címed és jelszavad begépelése helyett elég a Facebook gombra vagy a "Belépés Facebookkal" linkre kattintanod.

Indapass regisztrálása Facebook fiók segítségével

Az indás szolgáltatások használatához Indapass-ra van szükséged. Ha van Facebookod, akkor egyszerűbben tudsz Indapass-t regisztrálni, mert a facebookos adataidat segítségül hívjuk az indás regisztráció folyamán, így praktikusan csak a jelszavadat kell megadnod. Jelszó megadására mindenképpen szükség van, hogy Facebook nélkül is használhasd az indás szolgáltatásokat. A Facebook gombra vagy a "Belépés facebokkal" linkre kattintva engedélyezned kell az "Inda" nevű app felvételét - ezen keresztül kérjük el az azonosításodhoz szükséges adatokat a Facebooktól. Az Inda appról bővebben.

Facebook fiók összekapcsolása az Indapass-szal

Amikor először kattintasz a Facebook gombra vagy a "Belépés Facebookkal" linkre, akkor átirányítunk a facebook.com-ra, ahol engedélyezned kell az "Inda" nevű app felvételét - ezen keresztül az azonosításodhoz szükséges adatokat kérünk el a Facebooktól, amivel később ki tudjuk váltani az Indapass belépéshez szükséges email cím és jelszó begépelését. Ehhez a Facebookon megadott email címed használjuk fel. Ha a facebookos email címed megegyezik az Indapass-ban megadott email címeddel, akkor az "Összekapcsolás" gombra kattints. Ha az Indapass-odhoz másik email cím tartozik akkor új Indapass regisztrálása helyett (ezt ajánlja fel automatikusan a rendszer) használd a "Van már Indapass-szom" linket az oldal alján. Ez behoz neked egy Indapass belépés felületet, ahol igazolhatod, hogy tényleg tied az az Indapass, a “Belépés” gombra nyomva azonnal megtörténik a Facebook-Indapass fiókok összekapcsolása.

Az Inda Facebook appról bővebben

Az Inda nevű facebookos appon keresztül a Facebook-Indapass összekapcsoláskor adatokat kérünk le, amit felhasználunk az egyszerű facebookos bejelentkezéshez, az egyszerűsített Indapass regisztrációhoz és ezen keresztül tudjuk kiküldeni az általad engedélyezett indás aktivitásaid (például hozzászólások, fotó és videó feltöltések) Facebook Timeline-ra való kiküldését. Az adatlekérés feltétele a Facebook és Indapass fiókod összekapcsolásának, az aktivitások kiküldése rajtad áll, hogy engedélyezed-e, ezt beállíthatod az indás szolgáltatásokban és a Facebookon is.

Facebook fiók leválasztása az Indapass fiókról

Az Indapass Profilod beállításai között tudod leválasztani a Facebook fiókodat az Indapass fiókról. Ha az Indapass-od nincsen élő Facebook fiókhoz kapcsolva, akkor nem tudod az indás aktivitásaidat a Facebook Timeline-odra kicsatornázni.

Meg tudom változtatni az Indapass-szos email címemet vagy jelszavamat?

Igen, belépés után tudod beállítani az Indapass fiókodat, megváltoztathatod az email címedet, a jelszavadat, illetve alternatív email címet adhatsz meg ahová a jelszóemlékeztetőt kérheted. Fontos tudnod, ha POP3 elérést használsz a Indamail postaládád eléréséhez, hogy a POP3 eléréshez használt jelszavak nem feltétlenül egyeznek meg a nálunk megadott jelszavakkal, mert azt a Indamail rendszer külön tárolja.

Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavam?

Amennyiben elfelejtetted a jelszavad, add meg az Indapass azonosítód, s mi erre az email címre (és amennyiben megadtál alternatív email címet, arra is) elküldünk neked egy aktivációs linket. Kattints erre a linkre, mi elviszünk téged egy olyan oldalra, ahol megadhatsz egy új jelszót. Ha nem adtál meg alternatív email címet, és az Indapasshoz kötött elsődleges email címed nem elérhető, sajnos nem tudjuk pótolni a jelszavad. Ha elfelejtetted a jelszavad és ugyanaz az email címed van megadva a Facebookodon mint az Indapassban, akkor a Facebook és az Indapass fiókod összekapcsolásával is tudod használni az indás szolgáltatásokat, amíg a két fiók össze van kapcsolva

Hol tudom megváltoztatni az adataimat?

A beállításokban lehetőséged van megváltoztatni az Indapasshoz tartozó email címedet és jelszavad, valamint alternatív email címet adhatsz meg. Minden változtatáshoz meg kell adnod a jelszavad. Ha az Indapass azonosítódat indamailesre szeretnéd cserélni, akkor az új email címet, akárcsak az elsőt, aktiválnod kell.

Mit kell tennem, ha egy általam használt szolgáltatás bekerül az Indapass rendszerbe? Elveszítem a korábbi hozzáférésemet?

Természetesen nem veszíted el a hozzáférésedet. Sem a beállításaid, sem a korábbi tevékenységeid nem veszik el. Amennyiben már rendelkezel Indapass felhasználóval csak be kell lépned vele és az adott szolgáltatás oldalán a meglévő profilodat az Indapass felhasználódhoz kell kötnöd. Ha nincs még Indapass felhasználód akkor előbb regisztrálnod kell egyet, melyhez csak egy érvényes email címre lesz szükséged, majd ugyanúgy jársz el mint a másik esetben.

Törölni szeretném az Indapassomat, mit kell tennem?

Mindenképpen gondold át, milyen szolgáltatásokat használsz ezzel az Indapass-szal. Ha törlöd, az összeshez elveszted a hozzáférésedet. A törlést az adatlapodról éred el.

Nem találtam választ a kérdésemre. Hová fordulhatok?

Írj nekünk! Minden kérdést, véleményt szívesen fogadunk és igyekszünk minél hamarabb megválaszolni.

© 1999-2020 Inda-Labs Zrt.